Friday, March 4, 2011

Syamimhadi homestay Langkawi...

Kat Langkawi baru2 ni kami menginap di Syamimhadi homestay kat Kg. Bayas, Langkawi. Ia kepunyaan Haji Ramli iaitu seorang guru sekolah di kg bayas.

Sewanya antara RM150 - RM180 semalam bergantung pada musim cuti dan permintaan. Tapi harga boleh runding lagi, jangan risau.

Ni gambaran depan rumahnya. Rumah ni berkembar 3. Sebelah rumah ni haji ramli sedang membina 2 bijik lagi rumah untuk homestaynya.

Lokasi homestay ni dekat dengan Nusantara gamat. Kalau ke pekan Kuah kira2 10 minit tapi kene u-turn dulu. Ke airport pula dalam 5 minit.

Ada 3 bilik tido yg luas. 2 bilik ada aircond dan 1 bilik guna kipas. Bilik air ada 2 lengkap dengan hot shower. Dapur yang lengkap untuk memasak. Ada peti ais dan meja makan. Ada astro dan set sofa di ruang tamu.

Keluasan dalam rumah ni boleh muat kira2 8 orang dewasa. Kalau bebudak bujang/student, bolehlah sumbat 10 orang.

Kalau berminat nak menginap disini bolehlah kontek haji ramli (0124701882).

4 comments:

Jejaka Desa said...

Gaye dok de kampung.Tu yang beh nye..

danny said...

ya. depan ada kebun mutan n manggis, tepi pulok ada ladang getoh. ada pulok angsa 2 - 3 ekor duk bising bila ada org

cik nienaz said...

sir, boleh saya dapat kan number telefon owner van tu tak sir? kiteorang budak finance tgh plan buat vacation kat langkawi ramai2. so kiteorg decide nak sewa van yg murah je.

danny said...

Abg mat Langkawi (van) 0194263273