Tuesday, July 7, 2009

Seminggu dah...

Assalamualaikum...

duk termenung dalam bilik tunggu nak balik

Hari ni seminggu dah berada disini. Masih lagi dalam keadaan menyesuaikan diri dengan tempat dan suasana yang serba serbi baru.

Hari pertama minggu lepas dipenuhi dengan acara berjumpa dengan orang2 kuat Uniten. Mula2 miting ngan TNC, pastu dengan dekan ngan timbalan dekan. Masa miting ngan TNC ni ada la kaum kerabat yang masuk lambat. Tak pasal2 je kena sound dek dekan. Last sekali barulah jumpa dengan Ketua Jabatan. Masa jumpa ngan Ketua Jabatan ni barulah dapat tau subjek yang akan di ajar. Pastu sibuk plak ke office amik stationaries.

Hari kedua pula lebih kepada sambungan aktiviti hari pertama yang tergendala. Technician datang ke bilik utk setup pc dan email. Aku pulak masih lagi termangu2 tak tau nak buat apa lagi.

Hari ketiga pula aktiviti bersama dengan student baru. Setiap Ketua jabatan akan perkenalkan lecturer dibawah jagaan masing2 sorang2. Rasa kerdil je bersama2 dengan semua ahli akademik di Uniten Muadz ni.

Tu lah serba ringkas aktiviti aku 3 hari pada minggu lepas. Minggu ni dah start masuk kelas tapi aku belum mengajar lagi. Just distribute the course outline to students. Terangkan serba sedikit tentang subjek dll.

Secara ringkasnya, aku masih lagi dalam keadaan nak sesuaikan diri di sini. Nak sesuaikan diri dengan travel ke tempat kije, bilik peribadi yang luas, rakan sekerja yang jauh2, aktiviti buat paper dll. Harap2 dapat bertahan disini... insyaAllah.

10 comments:

hisyamrahman said...

wah..dapat bilik...kelas2 dah member2 aku nih

danny said...

mari la sini cokdang...
kalo mai muadz ni jgn lupo helo

madier said...

helo...helo..mantappp...

Pian`z said...

wah... luas nye bilik cam padang ping pong...heheheeee

KOYAN said...

mender ke nek kerdil ne nan..mu sama hebat je..tanye derang ade dok kuar ardtikel dalam utusang..mu ade doh...

jangan rendoh diri sangat..kene tunjuk hebat sekt..jangan wat malu koleh shahputra loh....

beso bilik..sedap tido...bilik imad dok beso gituh...

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

jankaulu said...

bila nak beli sofa L, utk bilik tu? he he he

danny said...

cokdang: hehehe... takde la kelas sgt, kelas biasa je hehehe

madier: mantop! we! aku nak order set minum petang la hehehe

pian'z: luas sgt bilik ni. Rak pun kosong lagi. duk sorang2 takut gak. Nak ke bilik air pun jauh.

Koyan: Segan je ngan Doktor2 n prof2 ni. Ada prof dari Iraq... mampus aku nati kena present paper depan dia

Hapi: hello... hapi blogging... have a nice day! welcome2 TQ

Jankaulu: Huh! apa kelas L shape... beli set 3, 2, 1 la hehehe

madier said...

hhahaha...mung nok order betul2 ke cobaan jer..??cam dok serius jer...

danny said...

ini betul2 bukan cobaan...